İşletmede Mesleki Eğitim 23.09.2024 ile 03.01.2025 tarihleri arasında yapılacaktır. Ders kaydınızı yaparken İşletmede Mesleki Eğitim ile birlikte Yaz stajını almayı unutmayınız. Alamadığınız veya devam mecburiyeti olan dersleriniz (uygulama saati, teori ders saati ile aynı veya fazla olan) veya DZ ile kaldığınız ders varsa İşletmede Mesleki Eğitime gidemezsiniz.

İşletmede Mesleki Eğitim Başvurusu İçin Teslim Edilmesi Gereken Belgeler

Online İşletmede Mesleki Eğitim başvurusu için öğrencilerimiz, sisteme İşletmede Mesleki Eğitim Başvuru Formu (Kaşeli ve ıslak imzalı), İş Güvenliği Belgesi ve Transkriptini yükleyeceklerdir. Sisteme belgeler yüklendikten sonra başvurusu onaylanan öğrencilerimizin, SGK girişlerinin yapılabilmesi için aşağıda belirtilen evrakları 18.09.2024 tarihi mesai bitimine kadar Fakültemiz SGK biriminde görevli Seda ÇALLI’ya teslim etmeleri veya göndermeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonraki müracaatlarda devamsızlık işleyecektir. Teknoloji Fakültesi SGK birimi tarafından online sisteme yüklenen ve e devlet üzerinden de  görülebilen SGK belgesinin çıktısı alınarak firmada işe başlanır. 25 yaşını dolduran öğrencilerin SGK’ nda muayene olabilmek ve prim düzeltmesi için dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir. Kayıt haftasında ders kaydı yapmayı unutmayınız.

1- İşletmede Mesleki Eğitim Başvuru Formu (Kaşeli ve ıslak imzalı.)
2- İş Güvenliği Belgesi
3- Transkript

25 Yaş SGK Prim Düzeltmesi Dilekçesi : 25 yaşını dolduran öğrencilerin SGK’ nda muayene olabilmesi ve prim düzeltmesi için dilekçe örneği  (30 gün önceden bildirilmelidir.)

İş akış şeması ve gerekli formlar için tıklayınız.

NOT:

Sizlerin de bildiği gibi, 5510 sayılı kanun gereği, İşletmede Mesleki Eğitim uygulaması yapan öğrencilerimizin iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri SGK’ya fakültemiz tarafından yatırılmaktadır (25 yaşını dolduran öğrenciler SGK da muayene olabilmek ve prim düzeltmesi için dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir). İşletmede Mesleki Eğitim uygulaması yaparken kaza geçirmeniz ya da hastalanıp hastaneye başvurmanız durumunda, almış olduğunuz raporda iş kazası ibaresi işaretlenmiş ise bu durumu mutlaka dekanlığımıza iletmeniz gerekmektedir (teknoloji@aku.edu.tr adresine “İŞ KAZASI” notu ile yazınız). Bu durum sizin de onayladığınız İşletmede Mesleki Eğitim Başvuru formu üzerinde de belirtilmiştir. Raporun düzenlendiği tarihten itibaren 3 iş günü içinde Fakültemiz veya Eğitim aldığınız işyeri tarafından SGK’ya iş kazası bildiriminin yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde bildirim zorunluluğunun yerine getirilmemesi nedeni ile SGK tarafından ceza yansıtılmaktadır. Bu nedenle, böyle bir durum yaşamanız halinde, mağduriyet yaşamamak ve ceza yansıtılmasına neden olmamanız için durumu mutlaka dekanlığımıza (Tel: 0272 228 25 15 ve mail: teknoloji@aku.edu.tr) iletmenizi  rica ediyor, sağlıklı verimli bir  dönem geçirmenizi diliyoruz.

26 Ağustos 2024, Pazartesi 152 kez görüntülendi