Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrencileri tarafından Kariyer Ofisi olarak bilinen Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GİKAM) öğrencilerinin ve mezunlarının kariyer gelişimlerini desteklemek amacıyla önemli bir yenilik sundu.

GİKAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar, Afyonkarahisar’daki işverenlerin iş ilanlarını paylaşabileceği ve öğrencilerin bu ilanlara kolayca erişebileceği bir kariyer platformu olan isilanları.aku.edu.tr (https://isilanlari.aku.edu.tr/)adresinin hizmete açıldığını bildirdi. Gürpınar, “Bu platform, AKÜ’de eğitim-öğretimi devam eden öğrencilere ve son 3 yıl içerisinde mezun olmuş öğrencilere geniş bir iş fırsatı yelpazesi sunmakta” dedi. Gürpınar, “Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren işverenlerin iş ilanlarını yayınlayabileceği bu platform, iş arayan öğrenci ve mezunlarına büyük kolaylık sağlayacak. Bu yenilik sayesinde öğrenciler ve mezunlar, yerel iş imkânlarına doğrudan erişim sağlayarak kariyer planlarını daha etkin bir şekilde yapabilecekler” diye konuştu.

Kariyer danışmanlarından iş arayan adaylara destek

GİKAM Müdürü Gürpınar, öğrenciler ve yeni mezunların iş arama sürecini kolaylaştırmak ve profesyonel hayata adım atmalarına yardımcı olmak amacıyla tasarlanan platformda, öğrenciler ve son 3 yıl içerisinde mezun olan öğrencilerin ilgilendikleri iş ilanlarına başvurmak için öncelikle AKÜ GİKAM Danışmanları; Dr. Öğr. Üyesi Koray Gürpınar (0272 218 13 87), Öğr. Gör. Ozan Emre Aytemir (0272 218 13 32) ve Öğr. Gör. İrem Koçyiğit (0272 218 13 39) ile iletişime geçmeleri gerektiğini kaydetti. Gürpınar, “Aynı zamanda kariyer merkezinin WhatsApp hattı olan 0272 218 13 32 numaralı iletişim numarasından da mesaj yoluyla danışmanlardan randevu oluştura bilinecek. Kariyer danışmanları ile görüşmelerin ardından iş arayan adayların gerekli bilgileri işverene iletilecek ve iş arayan adayın tüm süreçleri kariyer danışmanları tarafından tamamen ücretsiz takip edilecek” diye konuştu. GİKAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar, iş arayan ve iş vereni aynı platformda bir araya getirecek olan isilanlari.aku.edu.tr’nin işverenlerin doğru personeli bularak istihdam etmesi ve personel açıklarını doğru kişilerle gidermeleri noktasında da müspet katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.

 

25 Temmuz 2024, Perşembe 11 kez görüntülendi