Fakültemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet ALTUNCU, 19-25 kasım 2023 tarihleri arasında davetli olarak gittiği Cezayir Tlemcen Üniversitesi (University Aboubakr Belkaid Tlemcen), Teknoloji Fakültesi, Telekomünikasyon Mühendisliği Bölümünde eğitim alan yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik olarak  “Recent Technologies in Fiber Optical Communications” ve “ Design of Wideband Erbium Doped Fiber Amplifiers, Fiber Lasers and Fiber Optical Sensors” başlıklı 2 konferans vermiştir. Ayrıca, Tlemcen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Hamza Cherif Ali, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Muhammed Amine Chikh, Telekomünikasyon Bölüm Başkanı Prof. Djilali Moussaoui ve Telekomünikasyon Bölümü öğretim üyeleri ile, iki üniversite arasında potansiyel Ar-Ge ve eğitim işbirliklerinin geliştirilmesi ve Erasmus Değişim Anlaşması imzalanması konusunda faydalı görüşmeler yapılmıştır. Ziyaretin somut çıktılarından birisi olarak Erasmus Değişim Anlaşması, Üniversitemiz ve Tlemcen Üniversitesi Rektörleri tarafından imzalanarak 28.11.2023 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir. Yine ziyaret esnasında Tlemcen Üniversitesi Telekomünikasyon Mühendisliği Bölümünde eğitim alan doktora öğrencilerinin proje sunumları izlenerek, projelerinin gelişimi üzerine faydalı bilgi alış verişlerinde bulunulmuştur.

29 Kasım 2023, Çarşamba 121 kez görüntülendi