Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Yalçın sorumluluğunda, 28 Aralık 2022 Çarşamba günü ülkemizin gururu TUSAŞ kurumuna, Mekatronik, Otomotiv, Elektrik Elektronik ve Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileriyle teknik ziyaret gerçekleştirilmiştir.

Teknik gezide, Anka, Hürkuş, Atak, Hurjet uçak imalatı platformları gösterilmiş ve seri imalat aşamasına gelindiği anlatılmıştır. Ayrıca uçak ve havacılık sanayinde önemli yer teşkil eden Eklemeli İmalat ve Kompozit üretim alanları da ziyaret edilmiştir.

Ayrıca ziyaretimizde, İK yetkilileri TUSAŞ in kurulumundan bugüne dek yaşanan gelişmeleri, yaklaşık 14000 personelin yarısına yakınının mühendis kadrosunda olduğunu ve yakın bir zamanda seri üretimle birlikte bu sayısının ikiye katlanacağını ifade etmişlerdir. Bununla birlikte, mühendislik öğrencilerimize uzun ve kısa dönem staj yapma ve istihdam olma koşullarının izah edildiği toplantı da, üniversite sanayi işbirliği projelerine de oldukça açık olduklarını ifade etmişlerdir.

Fakültemiz öğrencilerine bu motivasyonu yaşatan başta TUSAŞ Genel Müdürlüğüne, İnsan Kaynakları (İK) Yöneticilerine, bize eşlik eden İK personeli Murat Polat beye, ilgili birim mühendislerine, Kompozit Birim Sorumlusu Dr. Yahya Öz beye, Eklemeli İmalat birim sorumlusu Remzi Ecmel beye teşekkürlerimizi sunar, çalışmalarında başarı ve kolaylıklar dileriz.

Teknik geziye destek veren fakülte ve üniversite yönetimine de teşekkür eder, saygılar sunarız.

30 Aralık 2022, Cuma 830 kez görüntülendi