2022 Dönemi Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu (KA130) başvuru sonuçlarına göre  Türkiye Ulusal Ajansına sunulan “Tekno-Staj Konsorsiyumu Akreditasyonu” hakem sürecinden geçerek, Türkiye çapında hibelendirilmeyi hak kazanan 10 projeden birisi oldu. Toplam 26 başvurunun tamamı uygunluk değerlendirmesinden geçmiş, kalite değerlendirmesi neticesinde Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ilk sırada başarısını göstererek akredite olmuştur.

Tekno-Staj Konsorsiyumu projesi Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ), Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi(MAKÜ), Isparta Ticaret ve Sanayi Odası(ITSO) ile dört ortaklı olarak tasarlanmış bir konsorsiyum projedir.

Afyon Kocatepe Üniversitesinin hak kazandığı, sanayi işbirliği ile oluşturulan KA130 AB Erasmus konsorsiyumu ile 6 yıl boyunca öğrenci ve personel hareketliliklerini finanse edilecektir. Hem Avrupa Birliğinin hem Türkiye’nin istihdam ve teknoloji hedeflerinden yola çıkan ve 6 yıl sürecek olan konsorsiyum üç ortak üniversitenin Teknoloji Fakültelerindeki Mühendislik alanında eğitim gören öğrencilerinin işletmede mesleki eğitimlerini Avrupa ülkelerinde yapmalarına olanak sağlayacaktır. Bununla birlikte konsorsiyum, akademik ve idari personel hareketlilikleri ile Teknoloji Fakültesi bünyesindeki personelin mesleki yeterliliklerinin gelişimine, yükseköğretim kurumlarımızın uluslararası işbirliği ağının genişletilmesine ve dijital alanda uygulamalı eğitimin desteklenmesine katkı sunacaktır.

Tekno-Staj Erasmus+ Konsorsiyumu gençlerin ulusal piyasanın yanı sıra uluslararası iş piyasasına dahil edilmesi ve tecrübe kazanması hedefiyle ülkemiz içerisinde gösterilen faaliyetleri uluslararası arenaya da yaymayı hedeflemektedir. Bu amaç doğrultusunda öğrenciler ile birlikte onları denetlemek için görevlendirilen akademik personeller de farklı coğrafyalardaki sektörel ortaklarıyla birlikte yapacakları ortak çalışmalarla ülkemizin var olan değerlerine değer katacaklardır.

18 Mayıs 2022, Çarşamba 433 kez görüntülendi