Otomotiv Tasarım Yarışmasında 3. lük Ödülü

Ekonomi bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisinin desteği ile Uludağ İhracatçılar birliğinin düzenlediği ve bu yıl 3. sü yapılan otomotiv tasarım Yarışması’nda Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği 1. Sınıf öğrencisi Emre Kılınç yenilenebilir enerji ve çevre kategorisinde ”Taşıtlarda süspansiyon sisteminden elektrik üretimi” adlı projesi ile 3. Olmuştur.17-18 Nisan 2014 tarihlerinde Bursa’da düzenlenen ödül töreninde, derece alan proje, otomotiv sektöründe önde gelen firma ve yan sanayi kuruluşlarına tanıtılmış ve oldukça ilgi görmüştür. Projeye 3. Ödülü olan 3000 Tl maddi katkı da almıştır. Projeye patent alınması için çalışmalar başlatılmıştır.

Otomotiv Mühendisliği Bölüm başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bayrakçeken, fakültedeki öğrencilerimizi bu tür yarışmalara katılması konusunda teşvik ettiklerini belirterek, Proje de piezoelektrik kristallerin süspansiyon sistemine yerleştirilmesi ile titreşime bağlı olarak enerji elde edilmesi sağlanmaktadır. Projenin taşıtlar üzerinde uygulanması ve bilimsel derinliğinin artırılması konusunda da çalışmalar başlatılmıştır diyerek bu tür etkinliklerde desteklerini esirgemeyen Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kubilay ASLANTAŞ ve Afyon Kocatepe Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mustafa SOLAK’ a teşekkürlerini sundu.

odul

29 Nisan 2014, Salı 71 kez görüntülendi