Güz Dönemi
- Öğrencilerin 17.10.2025tarihine kadar güz dönemi içerisinde staj yapmak istediklerine dair dilekçe vermeleri gerekmektedir. 17.10.2025tarihinden sonra verilen dilekçeler (mezun durumdakiler hariç) DİKKATE ALINMAYACAKTIR.
- Dilekçesi Fakülte Yönetim Kurulunda kabul edilen öğrencilerin https://stajbasvuru.aku.edu.tr/web sitesi üzerinden staj başvurularını yapmaları gerekmektedir.
- Stajın son günü 03.01.2026(mezun durumdakiler hariç) tarihidir. Stajına güz döneminde başlamış mezun durumdaki öğrencilerin staj süresinin ara döneme uzaması durumunda tekrar staj başvurusu yapmasına gerek yoktur.
- Staj Defteri, Staj bitimini takip eden 2 haftaiçerisinde İlgili Uygulamalı Eğitimler Komisyonuna teslim edilecektir. Değerlendirmeler Güz dönemi sonunda yapılacaktır.
Ara Dönem
- Staj başvuruları 22.12.2025 – 26.12.2025tarihleri arasında alınacak olup başvurularını https://stajbasvuru.aku.edu.tr/web sitesi üzerinden yapmaları gerekmektedir. Staj başvurusu onaylanan öğrencilerin ilgili evrakları en geç 02.01.2026 tarihine kadar teslim etmesi gerekmektedir. 26.12.2025 tarihinden sonra yapılan başvurular (mezun durumdakiler hariç) DİKKATE ALINMAYACAKTIR.
- Ara dönemde sadece 4. sınıf öğrencileri, yılsonu sınavlarını aksatmamak kaydıyla staj yapabilirler. Ancak, stajına ara dönemde başlamış öğrencilerin staj süresinin bahar dönemine uzaması durumunda staj başvurusu esnasında stajlarını bahar döneminde yapmak istediklerine dair dilekçe vermesi gerekmektedir.
- Staj Defteri, Staj bitimini takip eden2 haftaiçerisinde İlgili Uygulamalı Eğitimler Komisyonuna teslim edilecektir. Değerlendirmeler Bahar dönemi içerisinde yapılacaktır.
Bahar Dönemi
- Öğrencilerin bahar dönemi içerisinde staj yapmak istediklerine dair dilekçelerini 09.02.2025 – 27.02.2026 tarihleri arasında vermeleri gerekmektedir. 27.02.2025 tarihinden sonra verilen dilekçeler (mezun durumdakiler hariç) DİKKATE ALINMAYACAKTIR.
- Dilekçesi Fakülte Yönetim Kurulunda kabul edilen öğrenciler, https://stajbasvuru.aku.edu.tr/web sitesi üzerinden staj başvurularını yapmaları gerekmektedir.
- Stajın son günü 06.06.2026(mezun durumdakiler hariç) tarihidir. Stajına güz döneminde başlamış mezun durumdaki öğrencilerin staj süresinin yaz dönemine uzaması durumunda tekrar staj başvurusu yapmasına gerek yoktur.
- Staj Defteri, Staj bitimini takip eden2 haftaiçerisinde İlgili Uygulamalı Eğitimler Komisyonuna teslim edilecektir. Değerlendirmeler Bahar dönemi sonunda yapılacaktır.
Yaz Dönemi
- Yaz Stajı 06.07.2026 – 05.09.2026 tarihleri arasını kapsamaktadır ve bu takvimin dışına (mezun durumdakiler hariç) KESİNLİKLE ÇIKILMAYACAKTIR.
2. Staj başvuruları 04.05.2026 – 29.06.2026 (mezun durumdakiler hariç) tarihleri arasında alınacak olup staj başvurusu onaylanan öğrencilerin ilgili evrakları en geç 01.07.2026 tarihine kadar teslim etmesi gerekmektedir. Bu tarihten sonra getirilen evraklar KESİNLİKLE KABUL EDİLMEYECEKTİR.
3. 01.07.2026 tarihine kadar https://stajbasvuru.aku.edu.tr/ web sitesi üzerinden staj başvurularını yapmaları gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan başvurular KESİNLİKLE KABUL EDİLMEYECEKTİR. - Staj Defteri, İlgili Uygulamalı Eğitimler Komisyonuna teslim edilecektir. Değerlendirmeler, mezun durumdaki öğrenciler için Staj Defterini teslim tarihinden itibaren en geç 2 hafta içerisinde diğer öğrenciler için ise Güz dönemi içerisinde yapılacaktır.
NOT:
- Öğrencilerin evraklarını elden teslim etmesi gerekmektedir.
- İşletme bulmakta zorluk çeken öğrenciler staj başvuru son gününden en az 1 ayönce ilgili Uygulamalı Eğitimler Komisyonuna müracaat ederek daha önce staj yapılmış olan İşletmeleri öğrenmesi önerilmektedir.
- Mezun durumdaki öğrenciler, tüm derslerini tamamlamış sadece stajı kalmış olan öğrencilerdir.
- Mazeretini belgeleyen öğrenciler için ilgili bölüm Uygulamalı Eğitimler komisyon kararına istinaden staj tarihleri düzenlenebilir.
- Dönem içinde staj yapmak isteyenlerin öncelikli olarak Fakültemiz web sayfasında Öğrenci formları kısmında bulunan “Dönem İçi Staj Dilekçesi” ile başvuru yapması ve uygun görülmesi halinde staj iş akış sürecine göre işlemlerin takip edilmesi gerekmektedir.
16 September 2025, Tuesday 460 kez görüntülendi


