Türk Eğitim Vakfı tarafından 2016-2017 öğretim yılında maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı öğrencilere burs verecektir.
 BAŞVURU KOŞULLARI
  • T.C. vatandaşı olmak,
  • Karakteri ve milli duyguları bakımından sağlam ve güvenilir olmak,
  • Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,
  • Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak,
  • Başka bir kamu veya özel kurumdan burs almamak,
  • Ara sınıflar için: Genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak. (Genel not ortalaması uygun olduğu takdirde en fazla 3 başarısız dersi olan öğrencilerin başvurusu kabul edilmektedir.)
ADAY OLAMAYACAKLAR
  • Vakıf üniversitesi öğrencileri,
  • Açık öğretim öğrencileri,
  • Uzaktan öğretim öğrencileri,
  • Ücretli değişim programında bulunanlar,
  • 25 yaşından büyükler,
  • Aynı aileden TEV bursu devam eden başka kardeşi olan öğrenciler
       başvuru yapamaz.
EKLENECEK BELGELER
TEV‘in internet sayfasından temin edilecek “TEV Burs Başvuru Formu”na;
  • LYS ve ÖSYS Sonuç Belgelerinin örneği (e-devlet veya ÖSYM)
  • Öğretim kurumundan alınmış, devam edeceği sınıfı gösteren onaylı Öğrenci Belgesi,
  • Nüfus Müdürlüğünden alınmış Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Tüm aile fertlerini içerecek şekilde alınmalıdır.),
  • Ailenin ikamet ettiği yerleşim yerini gösteren Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi (e-devlet) (Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğinde adres bilgisi yer alıyorsa bu belgenin alınması gerekmemektedir.)
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
  • 1 adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ayda çekilmiş olmalı ve fotoğraf arkasına ad soyad yazılmalıdır.)
  • “Adli Sicil Kaydı” dökümü (e-devlet),
  • Ara sınıfta öğrenim görenler: Öğrenim süresince aldıkları dersleri, notları, genel not ortalamasını gösteren öğretim kurumundan onaylı not dökümü belgesi (transkript),
  • Ailenin mali durumunu gösteren onaylı belgeler:
  •     Çalışanlar için onaylı Maaş bordrosu,
  •     Serbest çalışanlar için gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi,
  •     Emekliler için aylık maaşı gösterir belge (e-devlet),
  •     Geliri olmayan anne ve baba için Sosyal Güvenlik Kurumundan kayıtları olmadığına dair belge (4A, 4B, 4C)
  • Aileye ait tapu bilgilerini gösterir liste ve listedeki her malın detaylı döküm belgesi (e-devlet)
  • Aileye ait araç varsa, araç tescil belgesi (e-devlet)

AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

29 Ağustos 2016, Pazartesi 82 kez görüntülendi