Tarihçe

Türkiye’de kurulan 21 Teknoloji Fakültesinden biri olan AKÜ Teknoloji Fakültesi 2010–2011 öğretim yılı güz döneminden itibaren Makine Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ve Otomotiv mühendisliği bölümlerine öğrenci alarak mühendislik müfredatını uygulamaktadır. Teknoloji Fakültesi, Mühendislik bölümleri müfredatları diğer mühendislik fakültesi müfredatlarından farklı olması mezunlarına nitelikli uygulama becerisi kazandırılması mühendislik alanındaki eksikliği giderecek nitelikte mühendisler yetiştirmektedir.

Mezunlarına daha fazla uygulama becerisi kazandıracak tarzda düzenlenmiş olan mühendislik müfredatında Teknoloji Fakültesi öğrencileri; 6. ya da 7. yarıyılda bir yarıyıl işyeri eğitimi ve ayrıca yaz dönemlerinde de 72 günlük endüstri stajını yapacaklardır. Hukuki statü bakımından; Mühendislik Fakültesi mezunu ile Teknoloji Fakültesi mezunu arasında hiçbir fark bulunmamaktadır.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, 335 mermer tesisi, 125 gıda tesisi, 30 toprak tesisi, 13 yem ve katkı tesisi, 5 ambalaj tesisi, 4 dokuma tesisi, 8 orman ürünleri tesisi ve 29 diğer tesislerle gelişmekte olan 18 ilçesi bulunan termal ve gıdanın başkenti olarak tanınan bir şehirde bulunmaktadır. Aynı zamanda, Konya, Bursa, Ankara ve İzmir gibi akademik ve endüstriyel açıdan gelişmiş il merkezlerine yakın olması ve bu merkezlere ulaşım sorunu bulunmaması önemli bir avantaj sağlamaktadır. Afyon Kocatepe Üniversitesi, öğrenim görmekte olan otuz bini aşkın öğrencisi, modern kampusu ve binaları yanında, yurtiçi ve yurtdışı deneyimleri bulunan öğretim elemanları ile büyük bir üniversitedir.

Comments are closed.