Erasmus Hakkında Genel Bilgiler

  • ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
    • Öğrenci öğrenim hareketliliğine başvurabilmek için fakültemizin partner üniversite/bölüm ile ikili anlaşmasının olması gerekmektedir.
    • Faaliyet süresi aynı akademik yıl içerisinde tamamlanabilecek 3 ile 12 ay arasında bir süre (1, 2 veya bazı ülkelerin sistemlerine göre 3 dönem) olmalıdır.
    • Birinci sınıfta okuyan öğrenciler Erasmus öğrenim hareketliliği faaliyetinden yararlanamaz.
    • Bir yarıyıl için 30, bir tam akademik yıl için 60 AKTS (ECTS) kredisine denk gelen program takip edilmelidir.
    • Başvuru değerlendirmelerinde Akademik başarı düzeyi: %50, Dil Seviyesi:%50 esas alınır.
    • Yabancı dil düzeyini belirlemede yazılı ve sözlü sınav olmak üzere 2 ayrı sınav yapılır. Yazılı sınav sonucunun %75’i, sözlü sınav sonucunun da %25’i alınarak toplam dil puanı oluşturulur.
    • Döndükten sonra gerekli belgelerin eksik verilmesi durumunda hibenin kalan %20’si öğrenciye verilmez.
    • Yurtdışından erken dönme durumunda hibe iadesi öğrenci Türkiye’ye döndüğünden itibaren 1 ay içerisinde yapılmak zorundadır.
  • Farabi Hakkında Genel Bilgiler

    • Kısaca “Farabi Değişim Programı” olarak adlandırılan Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans,lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır.Farabi Değişim Programı, öğrenci veya öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır.

      Farabi Değişim Programının uygulanmasına ilişkin ilkeler, Yönetmelik ve Esas ve Usuller tarafından ayrıntılarıyla belirlenmiştir.

      Farabi (871-950)

      Türkistan’ın Farabi şehrinde 871 yılında doğmuştur. Buhara, Bağdat, Şam, Kahire, Harran ve Halep gibi zamanın önemli ilim merkezlerini dolaşmıştır. Felsefe, matematik, mantık, siyaset bilimi ve musiki alanında eserler yazmıştır. İslam dünyasında felsefe alanında Muallim-i Evvel (İlk Öğretmen) denen Aristo ile kıyaslanacak kadar büyük bir şöhrete sahiptir ve Muallim-i Sani (İkinci Öğretmen) olarak anılır. Batıdünyasında “Alpharabius” olarak tanınır. 950 yılında Şam’da vefat etmiştir.

  • Mevlana Değişim Programı

    Mevlana Değişim Programı, yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmeyi amaçlayan bir programdır. 23 Ağustos 2011 tarih ve 28034 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik ile birlikte yurt dışındaki yükseköğretim kurumları ile ülkemizdeki yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin önü açılmıştır.

    Değişim programına katılmak isteyen öğrenciler en fazla bir yarıyıl eğitim için; öğretim elemanları ise en az 1 hafta en fazla 3 hafta süreyle dünyadaki yükseköğretim kurumlarında ders vermek üzere programdan faydalanabilirler. Benzer şekilde dünyanın bütün bölgelerinden de öğrenci ve öğretim elemanları Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına program kapsamında gelerek eğitim-öğretim faaliyetlerine katılabilirler.

    Diğer değişim programlarından farklı olarak, hiçbir coğrafi bölge ayrımı olmaksızın değişim programı bünyesindeki hareketlilik bütün dünyadaki yükseköğretim kurumlarını kapsamaktadır. (Erasmus programı kapsamındaki ülkeler hariç tutulmuştur.)

  • Öğrenci değişim programları ayrıntılı bilgi için Uluslararası İlişkiler Uygulama Ve Araştırma Merkezi sayfasını ziyaret ediniz.
13 Haziran 2016, Pazartesi 344 kez görüntülendi